Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Сирената намаляват риска от алергии

Актуални агро новини.Сирената намаляват риска от алергии.

Богат на сирена хранителен режим при деца в ранна възраст може да предотврати развитието на алергии и други заболявания. До това заключение стига изследване, проведено от Националния институт за аграрни науки на Франция съвместно с Университетската болница в град Безансон.

За целта учените са проследили развитието на общо 931 деца от раждането до навършване на 6 години. Чрез специално подготвена анкета са събрани данни за околната среда, в която растат децата, за евентуални алергии и други болести, както и за хранителните навици. Резултатите показват, че консумацията на сирена под каквато и да е форма на възраст между 12 и 18 месеца значително намалява риска от определени възпаления и непоносимост към различни хранителни продукти.

Всички деца, които са яли повече и по-разнообразни сирена, са страдали по-рядко от кожни раздразнения и алергии. Сега учените искат да изследват връзките между здравословните ползи и честотата на консумация и разнообразието на видовете сирене. За да проучат още по-добре механизмите, протичащи в детския организъм, те ще анализират чревната флора на малчуганите. Целта на проучването е да се разработят превантивни мерки срещу астма и други подобни заболявания.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates