Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Нови правила за етикетите на млякото в Германия

Актуални агро новини.Нови правила за етикетите на млякото в Германия.

Закон за по-строги правила при етикетирането на млечни продукти влезе в сила в Германия. Всеки, който чрез опаковка, реклама или етикет приканва към купуване на млечни продукти, които не съдържат мляко, ще плаща солени глоби.

Промените в Закона за млякото и маргарина забраняват веганските или растителните продукти да бъдат рекламирани така, че у потребителя да остава грешното впечатление, че става дума за млечен продукт. Нарушенията ще се наказват с високи глоби, а при рецидив и с до една година затвор.

В аргументацията за законовите промени Федералното правителство изтъква, че заради зачестилите тежки нарушения, особено при неразрешената за растителни продукти употреба на понятия, запазени за млечни такива, се налага глобите да бъдат удвоени.

От Съюза на млекопреработвателите в Германия приветстваха новите правила и ги нарекоха "важна стъпка към защитата на наименованията на млякото и млечните продукти". От организацията се надяват стриктното спазване на закона да доведе до драстичен спад на непозволените практики.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates