Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Тръмп подписа новия Закон за фермерите

Актуални агро новини.Тръмп подписа новия Закон за фермерите.

Американският президент Доналд Тръмп подписа новия Закон за фермерите, с който се определят насоките в селското стопанство за следващите пет години. Според аграрния министър президентският подпис е "същински Коледен подарък за стопаните".

"Законът вдъхва нова сила на програмите за подсигуряване доходите на фермерите и подкрепя инициативите за развитие на селските региони и за научните изследвания", посочва министърът. Според него новите разпоредби ще се отразят добре на млекопроизводителите, гарантирайки техните печалби. Предишният закон от 2014-та не успя в това направление, изтъкна министърът.

В новия закон освен това е записана и нова програма за превенция и борба със заболявания по животните. С нея всяка година ще се финансират определени мерки за ветеринарната дейност, сред които разработването на ваксини и подобряването на работата на Националната мрежа от ветеринарни лаборатории. "Така още по-добре ще се защитим от привнасянето на болести от чужбина и ще допринесем за сигурността на храните", допълни той. 

 За повече актуални Новини от света гледайте АгроТВ

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates