Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

Облачно време с валежи от сняг в северозападните райони и високите полета на Западна България

Актуални агро новини.Облачно време с валежи от сняг в северозападните райони и високите полета на Западна България.

По данни на НИМХ днес, 10 януари ще е облачно, с валежи - в северозападните райони и високите полета на Западна България - от сняг, в централните райони - от дъжд и сняг, а в Източна България и крайните югозападни райони - само от дъжд. Ще духа слаб северозападен, в Източна България до силен южен вятър, който до обяд ще отслабне и в Североизточна България ще се ориентира от север-североизток. Максималните температури ще са между 0° и 5°, в Югоизточна България до 10°-11°. София – около 1°.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, който през деня в ниските части ще премине в дъжд. Ще духа силен до бурен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 2°, на 2000 метра – около минус 3°.
Над Черноморието ще бъде облачно с валежи от дъжд. Ще духа южен силен, който в следобедните часове по северното крайбрежие ще отслабне и ще се ориентира от север-североизток. Максимални температури между 8° и 11°. Температурата на морската вода е 5-6°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала, по северното срайбрежие и в открито море ще се усили до 4 бала.

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates