Agro-CONSULTANT.NET - Вашият приятел на полето, във фермата и на пчелина

58 млрд. евро за агросектора в ЕС през 2020 г.

Актуални агро новини.58 млрд. евро за агросектора в ЕС през 2020 г..

58 милиарда евро заделя Европейската комисия за аграрния сектор през следващата година. Това е малко над 1 процент повече, спрямо парите през 2019-та, става ясно от цифрите в проектобюджета на Европейския съюз, представени в Брюксел.

Това е последният европейски бюджет за изтичащата догодина многогодишна финансова рамка, започнала през 2014-та. Тези 58 милиарда евро за селското стопанство се предоставят под формата на бюджетни кредити за плащания, като 43 милиарда са резервирани за директни плащания и стабилизация на пазарите. Останалата част ще бъде предоставена за Програмата за развитие на селските райони.

Общият бюджет на Европейския съюз за 2020-та е 154 милиарда евро, или с 4 на сто повече, отколкото през настоящата година. Това се дължи на факта, че в края на многогодишната финансова рамка са необходими повече средства за кохезионните програми, тъй като те стартират бавно и едва сега стигат до финансиране. Догодина повече пари ще има и за защитата на външните граници на Съюза. След представянето на проектобюджета започват преговорите с Европарламента и страните членки. Те обикновено продължават до края на годината. 

 

Още интересни статии по темата

Free Joomla! templates by Engine Templates